"Fie, ca hrana sa-ti fie medicament, si medicamentul hrana" ( Hippocrate)

 

In curind CURS de GATIT de dezvoltare personala

pentru cei care sufera in celiachie, diabet zaharat, intoleranta la lactoza,lapte,phenilketanurie

 

 

ALERGIE LA ALIMENTE

Dupa cum am publicat in capitolul DESPRE MINE, am petrecut copilaria in Romania. Am fost tot timpul bolnava, dar de loc nu m-am ocupat cu bolile in care am suferit. Ca copil, am crezut, ca este un lucru „normal” sa fii bolnava, ca tinira fata, nu am avut timp sa ma gindesc, oare e un lucru normal, sau anormal.Cu sufletul, cu idei, cu ganduri – ce duc in mare parte spre boli -  nu m-am ocupat deloc.

Cind ne-am mutat in Ungaria, am observat, ca in Ungaria sufera foarte multi in alergie si in curind si la mine s-a inceput o perioada lunga - de 10 ani- cu alergie si asthma. I-mi amintesc- cind rezultatele de laborator au aratat, ca defapt sufer in alergie, cu mama ne-am intrebat- ce inseamna alergia? Eu nu am auzit de asa ceva, cind am locuit in Satu Mare. Mama zicea, ca „da, si unchiul tau X.Y. a suferit in ceva alergie, i-a curs nasul si a tusit, dar s-a dus la Bucuresti, acolo i-au facut ceva, si s-a terminat cu alergia." Defapt, daca ma gindesc mai bine, nu am auzit de asa ceva- desi, in toata copilaria mea am suferit de inflamatii.

Deci, din anul 1991 am inceput sa ma ocup cu alergia in general. Din alergia la praf si de alte lucruri m-a vindecat un medic neurolog care se ocupa cu energie, a trait multi ani in India. Nu am crezut in puterea energiei deloc, nu CREZUL m-a vindecat. Eu sint pe parerea, ca, daca ceva functioneaza, atunci functiooneaza – fara sa crezi. Deci – manipularea intre oameni cu energia functioneaza-fara sa ai incredere.(de ex. „…vezi, totul am facut numai pentru tine! „…(si tu incepti sa te simti foarte rau, i-ti pierzi energia)

Cind am vazut, ca medicul incepe „vindecarea” cu mantre, am vrut sa plec, dar totusi, am ramas, am fost curioasa, nu am avut de pierdut. Si,….., da, nu am pierdut,....am cistigat. Mi-a trecut alergia si vomatul, care tinea deja de un an. Mi-a ramas asthma, care mi-a trecut dupa 5-6 ani, dupa citeva sedinta de kineziologie – in care nu am crezut.

Paralel cu aceste aventuri am avut parte in candidoza, endometrioza, 6 operatii in timp de 5 ani, hernie lumbala – si trebuia sa-mi reformez hranirea. Prima data, ca sa-mi revina flora intestinala – dupa candidoza-, iar dupa asta- cu fetita partenerului meu de atunci – prin celiachie. Sa-mi revin din hernia lumbala m-a ajutat mult un medic chinez din Budapesta, prin acupunctura.

Ma bucur, ca am suferit mult. Ce multe am cunoscut !!! Nu am avut a viata plictisitoare.

Viata e foarte frumoasa, interesanta, cu multe provocari – ca si boala, de exemplu-, care i-ti arata doar o oglinda despre tine.

Locul adevarat unde „locuim” este defapt Paradisul, El - acolo sus, Pamantul este doar o„tabara de antrenament”.

Intrebarea este doar, cum suportam acest antrenament ??

Daca te gandesti la faptul, ca odata te vei intoarce ACASA, atunci e mai usor de suportat.

Am suferit foarte mult, si m-am gandit numai la EL, care este SUS.

 

DESPRE ALERGII IN GENERAL

In ultimele 20 de ani, de cind suntem foarte "moderi", si avem de toate,  si decind nu sintem "saraci", am devenit defapt saraci. Saraci in sanatate, saraci in timp, - avem de toate si totusi nu avem lucrul cel mai imporant - o viata fara stres, o viata sanatoasa. Tot timpul sufera omul de frica - oare " nu am cancer ?" si asa mai depate....

Alergia, bolile auto-imune - sa zicem asa- "au venit la moda" in ultimele 20 de ani, de cind avem de toate. Pe net gasim deja foarte multe articole, care ne informeaza despre celiachie si diferite alergii la alimente. Aceste informatii sint transmise spre noi de medici care au experienta.

Dupa parea mea, din partea mea ar fi  inutul, de a Va informa din nou despe boli, despre cercetari. 

Deci, despre alergii la alimente si despre tratamentul - deci REGIMUL SPECIAL (dieta)-pe care trebuie sa-l tina un bolnav, avem multe informatii teoretice.

Eu Va ofer PRACTICA, adica CURSURI DE GATIT, pentru dezvoltare personala.

 

In primul rind in comert  nu se gaseste o gama larga de produse pentru cei alergici. In al doilea rind, este foarte greu, sa faci o piine buna din aceste produse. Chiar din cauza ca, glutenul are rolul de a creste aluatul. Deci, cum sa facem a piine buna? Aluatul la un linzer nu se intireste, ramina moie, etc. Ce sa fac? Din care faina? Cum coace aragazul meu? - depinde foarte mult si de aragaz, de exemplu.

In al treilea rind, foarte multe din aceste produse contin prea multe additive, agenti de cresteri, foarte multe E -uri. Pentru sanatatea noastra facem un bine, daca le gatim noi acasa tot ce este posibil.

La cursurile mele facem experimente intre anumite mixuri si fiini. Dupa experintele mele, nu ne putem lua strict dupa reteta care se gaseste de ex. pe un anumit produs, nu se poate gati "mechanic", trebuie sa ne gandim, sa ne lasam si pe bunul simt. Cind ne lasam dupa bunul simt?