CURSURILE MELE

Din anul 1992 – cosmeticiana si comercianta paralel

Din anul 2004  - maseur medical( terapeutic )

Dansul a fost tot timpul prezent in viata mea din mica copilarie - prin balet, dans de societate.


Intre ani 2001 – 2003 la Budapesta am absolvit o scoala de 2 ani, ca Profesoara de dans de societate.

Aici am invatat in primul rind cum trebuie sa predam – mai ales pentru copii-.

Psihologia era cea mai interesanta materie, psihologia copiilor- ei se gandesc total altfel ca si adulti.

2007 – curs de machiaj profesionist
2010 – curs de depilare cu miere si ceara din miere
2011 – curs si repertoriu -  diganostizarea de fata Schüssler

Cursuri obligatorii cu puncte credite (pentru masaj medical)

2006 – terapie cu plante medicinale (fitoterapia) in diabet zaharat
         -  terapia  manuala  ( teorie)
         -  diagnostizare alternativa- cu testul  Beta - diagonostizarea florei bacteriene in intestin
         -  fitoterapia bolilor reumatice

2007 – menopauza  si sindroma premenstruala- tratamente cu plante medicinale
 -neuroza si pshihoza
- fitotherapia bolilor gastro – intestinale
- therapia bolilor gastro – intestinale cu homeopatie
- stres cronic – boala  „manajer „-
- hyperplasia benignus al prostatei – terapie cu plante medicinale
- tulburari de panica


2008 – preventia si fitotherapia tulburarilor sistemului circulator
- fithoterapia bolilor dermatologice
- rolul beta- glücanilor in terapia cancerului ( imunitatea la nastere si dupa nastere)


2014 – trende noi in preventia bolilor reumatologice, elemente noi si classice  in wellnes


2015  - stresul oxidativ si antioxindanti – (arterioscleroza la copii, excesul de greutate la copii, ficat gras, vitamine si minerale)
          - rolul fiziotherapiei in vindecarea boliilor reumatice
          - oxicologie -fiecare minut conteaza


2017 – drepturile bolnaviilor si primul ajutor


2018 -  deformarile pieptului(pectus carinatum, pectus excavatum)
- plante medicinale in reumatism
- boli gasto-intestinale auto immune – celiachia, boala Chron, colita ulceroza, flora intestinala, bacteriile intestinale - rolul lor.

CE ESTE DIETA " P A L E O L I T " ?

Ce este dieta paleolit? De unde provine?Conteptii si conteptii gresite!Oarea, acuma, in epoca noastra se poate realiza o astefel de dieta, din epoca de piatra?

Dieta Palolit este defapt un mod de viata, o metoda foarte simpla, adica, hraneste-e asa, cum s-a hranit in epoca de piatra. Epoca de piatra este epoca, in care inca nu exista agricultura organizata, omul minca ce gasea in natura – adica – carne, anumite legume si anumite fructe.

Dieta Paleolit,adica prenumirea dietei este legata de numele psihologului maghiar Szendi Gábor - un om stiinta renumita in Ungaria, matematician, pshiholog, dramaturg,- om de stiinta la Institutul Stiintific pentru comportament la Universitatea Semmelweis din Budapesta.

 Metoda Paleolit are ca baza 5 elemente, din care 2 cuprinde nutritia, 3 civilizatia.

1. Prima este - ca mincam foarte multe carbohidrati rafinate, dar paleolitul exclude marea parte a cerlealelor- porumbul, cartofii, orezul, zaharul, si fructoza. Dupa el, carbohidratii sunt de vina pentru problemele cardio vasculare. Din cantitatea mare de carbohidrati se depoziteaza o mare cantitate de grasime in jurul organelor umane. Aceasta grasime este grasime viscelara,care activeaza permanent factori care creaza inflamatii in  organism. Daca renuntam la aceste alimente- dispare inflamatia- ca si cum unele bolti ca asthma si alergia.

2. A doua parte a alimentelor pe care trebuie sa l-e evitam sint proteinele „straine” pentru organism, ca si proteinele din lapte si glutenul din cereale, proteina Ding din tutun, si lektinul din fasole, masare. In era noastra civilizata exista cam 150 de boli auto – immune, care nu existau in urma cu 200 de ani. Unele lektine fac, ca intestinul sa fie permeabil, asa unele proteine nedigrabile provoaca probleme pshiho - nervoase si boli auto - immune.

3. A treia baza este vitamina D, care este un hormon activ, se gaseste in aproape fiecare tesut al omului. Vitamina D are un rol foarte important la aparitia cancerului, la aparitia bolilor auto-immune, skizofrenie, autism.Dupa  cercetari - o doza de 2000 NE/zi/persoana a scadea cu 25 % aparitia cancerului.

4. Miscarea este treptul urmator- fara miscare- nu se poate realiza o viata sanatoasa.

5. Ultimul trept este igiena excesiva, care a devenit la moda in ultimii ani. Trebuie sa ne gandim cum au trait si triasc si acuma la tara, organismul se immunizeaza doar in "muradaria curata " intre animali, in gradina - organica, biologica-. Din mica copilarie avem nevoie de microbii sanatosi, care ne protejeaza de microbii nesanatosi.

 

Ce mananca un paleolit? carne, carne, carne, - de la animal hranit fara furaj - legume si fructe- dar nu in mod exagerat, brinze topite produse prin fermentatie.

(Dupa reportajul cu Szendi Gábor,- traducere Bokor Erika)

Experineta mea, cum am observat eu, de la clientele mele din Ungaria,- cine a urmarit dieta Paleolit a slabit foarte mult, chiar si prea mult. Dieta Paleolit seamana mult cu dieta separatoare - din anul 2000 trebuia sa urmaresc dieta separataore din cauza candidozei - cu mare succes -. Cu dieta separatoare trece relfluxul, candidoza, acidul. Defapt nu este o dieta, este un mod de a ramina mai sanatoasa, fara balonari.

In legatura cu dieta Palolit i-mi pun intrebarea, de ce am voie ca maninc carne in mod exagerat si mai putine legume si fructe? Omul Paleolit avea nevoie de energie in mod exagerat, defapt toata ziua fugind dupa "alimente"- a vinat. Deci avea nevoie de multe energie. Noi nu fugim toate ziua, noi stam si ne uitam la calculatoare, etc.. Cred, ca avem nevoie de mai multe fructe si legume - nestropite cu chimicale-.