Ceai la fir si cafea traditionala.

De ce ceai si cafea traditionala?

Ce inseamna o nutritie „ adevarata”?

Imi place sa beau ceai si cafea. E o placere,ca dimineata  sa stai  linistita, sa te gindesti ce ai aztazi de facut, sau seara sa - ti faci un inventar – oare aztazi ai facut totul, ai terminat cu totul ?

Ceaiul, cafeaua si ciocolata calda sunt cele mai buni partneri si prieteni in aceasta meditatie. La o petrecere cu prietnele un ceai te odihneste, iarna te incalzeste sau vara chiar te racoreste.

As vrea sa va transmit placerea de a savura aceste plante medicinale – adica ceaiul, cafeaua si ciocolata.

Ce este dafapt ceaiul, cafeaua si ciocolata?

Sa intelegi, ca ceaiul, cafeaua  si ciocolata sunt plante medicinale, care defapt vindeca – trebuie sa fii la un nivel spiritual mai inalt. De ce?

Totul ce ne incojoara are energie, o energie primita de pamint si soare. In cazul plantelor, totul depinde de pamintul in care era crescuta planta respectiva. Defapt, ca si la carne – un animal crescut cu furaj, da carne care te inbolnaveste, dar care era crescuta traditional, da carne care contine pre- si probiotice – adica bacteriile necesare pentru organism.

Vorbim despre o circulatie permanenta – pamintul organic fara chimicale da plante organice bio, care contine pro-, si prebioticele necesare pentru organism, animalale maninca plantele care contin probioticele necesare, iar omul la fel maninca plantele care contin pre-. si probioticele necesare. Adica, organismul primeste ENERGIE.

Daca intelegem acest fapt, am urcat la un nivel mai inalt de spiritualism, cu hrana trebuie sa introducem ENERGIE in organism. Eu sunt un om credincios, si tare mult i-mi lipseste aceasta invatatura din  liturghiile in biserici, deorce Biblia vorbeste direct despre energie si puritate.

Daca vorbim despre un post, atunci asta inseamna postul – nutritie pura si curata.

Cind incepi sa te hranesti astfel, te vei inalta la un spiritualism mai inalt. Dar chiar invers- cind simti, nu ti-e destul cu ce te-ai obisnuit pina acuma – ceai in plic, ciocolata  obisnuita din comert cu cantitate de cacao redusa, sau o cafea „ hai, repede, ca nu am timp” – inseamna, ca vrei mai mult pentru tine insusi.

Trebuie sa-ti respecti trupul tau, pentru ca, daca nu ai timp penru sanatate, vei avea timp pentru boala.

Un ceai „adevarat”, o cafea sau o ciocolata „adevarata” ne vindeca, ne da energie permanent, inseamna respectul tau fata de tine insusi.

Trupul tau e biserica ta !  Tu ai obiceiul sa umbli la biserica?

Cind vorbim despre ceai,cafea si ciocolata - ne referim la anumite frunze si boabe asortate, adevarate,cules cu respect si mare grija, de multe ori cu mina, uscate cu anumite proceduri fine – fara chimicale. Ceaiul, boabele de cafea si ciocolata isi pastreaza continutul de vitamine, continutul de anti – oxidanti. Anti oxidantii  joaca un rol foarte important impotriva cancerului si anumitelor boli . Deci, putem sa spunem, ca totul este sfint.

Va  OFER ceva sfint, pur si adevarat.

Aceste amestecuri de plante medicinale, fructe, sunt defapt creatii pe care trebuie sa le gustam cu mare - mare umilinta. Umilinta fata de natura, fata de noi insusi.