DESPRE MINE

M-am nascut in anul 1968 in Satu Mare, am absolvit scolile in oras, bacaloreatul am avut in anul 1986 la Liceul „ maghiar” Kölcsey. Din tara am plecat oficial  in anul 1990 cu mama si sora mea, printr–un fel de restituire, parinti mamei mele au fost cindva cetateni maghiari.

Sunt comercianta din anul 1991, cosmeticiana tot din anul 1991 (curs timp de 1 an in Satu Mare, scoala  de 2 ani in Ungaria), maseur medical din anul 2004. Comertul si cosmetica – masajul au fost prezente in viata mea paralel. In anul 2000 am fost grav bolnava, de atunci ma ocup cu nutritia fara zahar. Cu boala celiachia (intoleranta la gluten si grau ) am facut cunostinta prin fetita fostului meu partener - in anul 2003- si asa am facut o experieta de 13 ani in gatitul cu produse fara gluten.

Din copilarie am fost intotdeauna bolnava, insuficienta mitrala, reumatism, scolioza, am primit foarte multe antibiotice. Binecuvintare pentru Imre – maseurul medical si tanti Jutka - la gimnastica medicala. In Ungaria urmeaza alergia, asthma, candidoza, hernie lumbala,endometrioza. In vindecare mi-au fost la ajutor schimbarea, reformarea nutritiei, acupunctura chineza si medicii naturisti. Aceste multe suferinte m-au   indrumat  spre lumea naturista.

Cursul de maseur medical – 15 luni - am absolvit la Liceul Sanitar din Szolnok.Ca profesori am avut cele mai recunoscute medici din oras – medic ortoped,gastroenteorolog si de reumatologie. Din cauza ca am absolvit scoala in Ungaria, simt nevoia de a informa cititorii despre unele lucruri importante. A fi maseur medical in Ungaria inseamna de a fi „ lucrator de sanatate”. Trebuie sa fim membri al Camerei de Sanatate, al Instututului pentru Cursuri de dezvoltare (ETI Budapest), primim un card pe 5 ani. In acesti 5 ani trebuie sa acumulam 150 de puncte credite si sa participam la diferite cursuri  obligatorii - chiar acolo unde si medicii. Trebuie sa intelegem un rezultat al medicului in limba latina, sa intelegem rezultatul unui MR,CT sau Röntgen. Practica am facut-o in spitalul din Kecskemét.

Despre cursurile mele gasiti mai multe pe site-ul meu www.cosmeticasimasaj.ro. Cursurile le-am facut mai ales in domeniul gastroentereologiei, in fitoterapie, reumatologie, despre celiachie, vitamine, flora intestinala, dar am studiat si la medic chinez masajul meridianelor – prin care organismul recupereaza energia pierduta. Ajuta si in cazul unei hernii - protrusia disci- si in foarte multe cazuri ajuta la amorteala. Am lucrat si ca trainer. In Ungaria poate sa predea doar maseur medical. Practic reflexoterapie si masaj in perioada sarcinii -dupa a V -a luna a sarcinii.

Practic tratamente faciale diverse, traditionale si holistice (echilibrul fizic – emotional), pentru ten problematic, gras, rehidratare,revigorare. Holistic- adica-aceiasi problema la diferite persoane este tratata altfel, nu exista doua organisme asemanatoare. Hidroabraziune (abraziunea cu apa), mezoterapia virtuala fara ac cu terapia cu culori, ultrasunet, ionizare.

Pentru remodelarea corporala si celulita lucrez cu cavitie,mezoterapie virtuala, si ventuze traditionale de mana. Terapia cu ventuza este metoda traditionala de mii de ani, foarta buna  detoxifianta.

In salon functioneaza un SHOP cu diverese produse. In primul rind produse pentru celiaci,pentru bolnavi in diabet zahar, fenilketanurie,intoleranta la lapte -  produse fara gluten, fara lapte, fara lactoza, fara zahar- deci pentru bolnavi care sufera in alergie la alimente.  Aceste alimente se pot inacadra si in timplul postului. Sunt unice ceaiurile traditionale, originale, cum se zice tradus din maghiara - CEAI LA FIR -  fara plic, la kilogram, mai ales ceaiul verde,alb si roiboos, in diferite mixturi  cu fructe,fara adaos si produse pentru ritual cu ceai – cesti,ceainice. La fel, ofer cafea originala, la kilogram. Intre altele mai gasiti produse naturale si de la Praid ,brichete frumose  si narghilele –  care pot fi un cadou frumos pentru barbati.

Ofer cursuri de gatit pentru cei care sufera in alergie la alimente, care se poate incadra si timpul postului -celiachie,intoleranta la lapte, pku, diabet zaharat.

Si in final, vesnica intrebare, de ce m-am intors? Povestea mea este prea lunga, de povestea a 33 de ani. De la virsta de 15 ani am avut grija de alti, am trait pentru ei si am asteptat dupa ei. Un „el”,satmarean,  care la 16 ani mi-a promis casnicie si copii, si de atunci m-a numit nevasta lui –a fost primul si ultimul. De pe o zi la alta m-a parasit, fara nici o explicatie. A fost lunga asteptarea dupa el in timpul armatei, un an jumate. Casatoria pentru mine cu altcineva a fost imposibila, sa daruiesc un copil alt cuiva, utopie. Dupa 33 de ani,in anul 2018, am aflat, ca el atunci credea despre mine o minciuna. S-a tinut doar de promisiunea, ca se pierde fara mine.

Am clidit viata altora, prosprietatea altora,crezind ca apartinem unul altuia. Si cind m-am gindit si la propria persoana, am devenit dintro data „rea”.O lume intreaga vroia sa-mi taia craica de sub picioare si pentru putinul care mi-a  mai ramas. Atunci am nevadat, pentru ca nu asta este iubirea. Aveam sa aleg, incotro pornesc.

Am venit aici, pentru ca Dumnezeul m-a rugat, sa ma intorc, sa-l slugesc la locul, unde m-am nascut. Sint doar un instrument in minal Lui, El scrie cu mine.

Incerc, sa duc spre indeplinire aceasta cerinta. Din acest motiv Va astept cu mult drag.

Bulevardul Traian. Nr 10. Satu Mare, Romania.
Satu Mare
Románia
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Telefon: 0771383432

Trimiteți un email. Toate câmpurile cu asterisc (*) sunt obligatorii.

Link-uri

Articole